Foto

Wildschade is eerder regel dan uitzondering in de biologische landbouw en bij boeren en tuinders. Herten, konijnen,vogels, zwijnen en ander wild veroorzaken schade aan gewassen en (bewaterings)-systemen.

De kranten en het internet staan vol met artikelen over gefrustreerde agrariërs  die weer een enorme schadepost hebben doordat er in één nacht weer een half veld met aardbijen is kaal gevreten door wilde zwijnen. Boeren die schade hebben geleden kunnen aankloppen bij het Faunafonds voor een vergoeding. Echter, mede door decentralisatie van het natuurbeleid, een verhoging van het drempelbedrag voor schade en een slepende procedure, haken de meeste af. Het overgrote deel van de schades wordt simpelweg niet ingediend, waardoor bij de overheid het onterechte beeld ontstaat dat het allemaal wel mee valt met de wildschade in Nederland met als resultaat dat dit onderwerp niet de prioriteit krijgt die het verdient. Dit is een neerwaartse spiraal waar de agrariër de dupe van is.
 

Gelukkig is er nog hoop! RoofdierPis is dé oplossing om wildschade te voorkomen!

Met behulp van roofdier urine kunnen biologische landbouwers, boeren en tuinders hun gewassen en gebouwen beschermen tot wel 33 dagen, ook als het regent! In de Verenigde staten wordt RoofdierPis al jaren succesvol toegepast bij het verjagen van wild. Hoewel sommige dieren als de Coyote, de beer, de puma en de bobcat (rode lynx) hier niet voorkomen, zulllen prooidieren instinctief vluchtgedrag vertonen. Dit is ook logisch, want dat zou betekenen dat elk Amerikaans hert of wild zwijn eerst een keer opgegeten moeten worden om te beseffen dat er een gevaarlijk roofdier in de buurt is.


Met welke soort urine verjaag ik welk dier?

De soort urine die u nodig heeft is afhankelijk van het dier dat u wilt verjagen. Voor herten, reeën, ratten gebruikt u bij voorkeur CoyotePis.
Wanneer u wilde zwijnen wilt verjagen gebruikt u PumaPis. De puma is verreweg de meest gevreesde natuurlijke vijand van het wilde zwijn en zal het op een lopen zetten bij het ruiken van zijn urine!
Wilt u vossen en/of steenmarters verjagen om uw pluimvee te beschermen? Dat kan met behulp van WolvenPis. Konijnen jaagt u de stuipen op het lijf met Vossenpis. Enz. enz.

 

Hoe lang werkt RoofdierpPis tegen plaagdieren?

RoofdierPis wordt geleverd in vloeibare vorm en in korrels en  u kunt het product met verschillende hulpmiddelen inzetten.

  • Vloeibare urine doormiddel van 33-dagen dispensers en geurlabels  voor buitengebruik

  • Bodemgranulaatkorrels kunt u strooien (bijvoorbeeld op uw gazon). RoofdierPis "PeeShots" zijn speciale geventileerde potjes voor gebruik binnenshuis.

Peeshots en de 33-dagen dispensers werken ongeveer een maand. Bodemgranulaat en de geurlabels werken een week en u dient de urine opnieuw op de labels aan te brengen of de korrels opnieuw te strooien na regen.


Welk hulpmiddel kunt u als agrariër het beste gebruiken om wild van het land te verjagen?

De 33-dagen dispenser is bij uitstek het meest geschikte middel om roofdierpis toe te passen om wildschade. Ze hoeven maar ongeveer eens per maand bijgevuld te worden en ze zijn bestand tegen regen en wind! U plaatst de 33 dagen dispensers, gevuld met RoofdierPis om de 2,5 a 3,5 meter om als het ware een territorium af te bakenen. Met onze speciaal ontworpen metalen pispaaltjes zijn ze heel eenvoudig te plaatsen! Het kan raadzaam zijn om op de "wildwissels" 1 of 2 dispensers extra neer te zetten. (Wildwissels zijn paden die vaker door wild gebruikt worden. Met name herten zijn echte gewoontedieren met een vaste route).

 

Hoeveel RoofdierPis is er nodig?

In 1 dispenser gaat  ± 30ml roofdierpis.Met één fles van 475ml kunt u ± 15 dispensers, goed voor 45 á 55 strekkende meter te beschermen.

Gebruik de 
piscalculator om eenvoudig te berkenen hoeveel u nodig heeft en welke soort!

 

Advies op maat van manneke pis!

Ziet u door de plaagdieren het bos niet meer? Geen nood! Manneke pis levert graag advies op maat! Hij gaat samen met u het land op om uw wildprobleem in kaart te brengen en u te adviseren.

Bel gerust even voor meer info! We helpen u graag!

 
 
 
 
 
Wat wilt u verjagen?
Beschermen voor een tijd van:
Aantal strekkende meters dat u wilt beschermen: meter
Wilt u gebruik maken van 33 dagen dispensers?
Wilt u pispaaltjes?